BARTNIK Pierzga w miodzie 400g
Pierzga jest produktem pszczelim o bardzo dużych wartościach odżywczych, znacznie lepszym od pyłku, ma bogatszy skład i jest lepiej przyswajana, ponieważ dzięki fermentacji mlekowej podnosi się strawność substancji pokarmowych. Jest bogata w wit. A, wszystkie z grupy B, C, PP, E, D, K i H. Znajduje się w niej mnóstwo mikro- i makroelementów, a także enzymów wspomagających trawienie.
Posiada właściwości odżywcze, antybakteryjne i odtruwające.
Pierzga jest szczególnie polecana przy stanach anemii, osłabienia fizycznego, nerwowego, osłabienia wzroku, leczeniu schorzeń jelit oraz chorobie nadciśnieniowej. Ma również zbawienny wpływ na skórę, dlatego polecana jest w leczeniu łuszczycy.
W mieszance z miodem wykazuje większą enzymatyczną aktywność.
Składniki: miód wielokwiatowy pszczeli nektarowy: 80%, pierzga pszczela: 20%.
Zalecane spożycie: 2 łyżeczki dziennie, rano na czczo i wieczorem przed kolacją.